Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Kennismaking plannen
i-figure

Tools en systemen

6 redenen waarom je een e-learning beter kunt aanbieden in een LMS

Als je net begint met het ontwikkelen van e-learning voor jouw organisatie, sta je voor de belangrijke keuze waar en hoe je de modules gaat aanbieden. Zo kun je ervoor kiezen klein te beginnen en de online cursussen eerst aan te bieden via bijvoorbeeld je website. Toch is het verstandiger om meteen te kiezen voor een Leer Management Systeem (LMS), ook als je net begint met het maken van e-learning. Hier zijn zes redenen waarom.

1. Het is ontworpen voor online leren

Een LMS is speciaal ontworpen voor online leren. Het biedt functies zoals een e-learningstructuur, voortgangscontrole en diverse hulpmiddelen om het leerproces te ondersteunen en te bevorderen. Als je een e-learning aanbiedt via je website, dan zul je veel meer tijd en moeite moeten steken in het opzetten van een structuur en voortgangscontrolesysteem. Met een LMS is dit allemaal al ingebouwd, wat je veel tijd en uitzoekwerk bespaart.

2. Het is veilig

Wanneer je e-learning inzet, verzamel je ook persoonlijke gegevens van deelnemers. Je moet immers de voortgang per persoon kunnen volgen om een persoonlijke leerervaring te kunnen bieden. Veiligheid is dus cruciaal. Een LMS zorgt voor een veilige omgang met deze gegevens en helpt bij het ordenen ervan. Zo kun je erop vertrouwen dat de data van je cursisten beschermd is tegen onbevoegde toegang, iets wat een standaard website minder goed kan garanderen.

3. Het heeft een ingebouwde ontwikkeltool

Moderne LMS-systemen beschikken bijna altijd over een ingebouwde e-learning ontwikkeltool. Hiermee kun je op een eenvoudige en snelle manier interactieve e-learning modules bouwen. In plaats van aparte software te kopen of te leren gebruiken, kun je direct aan de slag binnen het LMS. Dit maakt het zelf e-learning ontwikkelen veel toegankelijker en efficiënter.

4. Je kunt de voortgang monitoren

Met een LMS kun je de voortgang van je deelnemers eenvoudig volgen. Zowel trainers als deelnemers kunnen prestaties inzien en bijhouden. Dit helpt om een duidelijk beeld te krijgen van de leertrajecten en waar nodig bij te sturen. Stel je voor dat je e-learning aanbiedt via een eenvoudige website; het zou dan een stuk moeilijker of zelfs onmogelijk zijn om voortgangsinformatie te verzamelen en te analyseren.

5. Het maakt adaptief leren mogelijk

Veel leermanagement systemen bieden de mogelijkheid om leerinhoud aan te passen op basis van de individuele leerbehoeften van deelnemers. Dit resulteert in een persoonlijker en effectiever leertraject. Adaptief leren betekent bijvoorbeeld dat een cursist extra oefeningen krijgt op basis van eerdere prestaties, wat zorgt voor een optimale leerervaring voor iedereen.

6. Het maakt het makkelijk om je e-learning aanbod op te schalen

Vaak begin je met één e-learningmodule. Als dat goed bevalt, ontstaat meestal de wens naar meer. Een moderne LMS is ontworpen met het oog op schaalbaarheid en het beheren van grote aantallen gebruikers. Zo kun je eenvoudig uitbreiden zonder je zorgen te maken over de technische kant van het opschalen.

Conclusie

Een LMS is gemaakt en ontworpen voor het aanbieden van interactieve en boeiende e-learning. Het stelt je in staat om een georganiseerde en leergerichte omgeving te creëren die de online leerervaring van de deelnemers aanzienlijk verbetert.

Ben jij nog op zoek naar een LMS voor jouw organisatie? Wij werken vaak met het LMS van aNewSpring. Het is een laagdrempelige leeromgeving die veel mogelijkheden biedt voor het aanbieden van e-learning.

Contact

Kom in contact

Of je nu op zoek bent naar specifieke informatie, een demo wilt plannen, of gewoon wilt brainstormen over mogelijke oplossingen. Laat ons weten hoe we jouw e-learning doelen kunnen helpen realiseren.

"*" geeft vereiste velden aan